HTML

Minden ugyanaz, mert itt semmi sem változik.

A kétszer ugyanabba a folyóba lépés problematikájának derűs boncolgatása.

Friss topikok

Linkblog

Miért is?

2009.12.17. 12:33 chehs

Ugyanazok.

Minden ugyanaz, mert itt semmi sem változik.

 

Miért is várnánk, hogy az idő múlásával majd más és új problémákkal fogunk szembesülni, amikor a problémákat kiváltó okok, a közeg és az emberek mind ugyanazok?

 

Bármerre nézek, mindenfelé ugyanazok az arcok köszönnek vissza rám. A médiában, a politikában, a sportban, a kultúrában, az önkormányzatoknál, az iskolákban.

De még a lokális hősök is ugyanazok. A sarki zöldséges, a benzinkutas, a helyi erős emberek és a helyi páriák is, meg a boltos néni is, aki ABC-ben kezdte, de ma már túl a Coop-on, épp a Sparnál jár.

 

Ugyanazokban a buszmegállókban ugyanazok a buszok állnak meg jórészt, amik 20 éve. Ugyanazokon a vasútvonalakon ugyanazok a karosszékekbe feszült vezetők mozgatják a vonatokat, akik mozgatták már hajdan is.

Ugyanazokon a lepusztult utakon küszködnek ugyanolyan hányaveti mentalitással az autók, csak a kormányok mögött ülnek mások.

Legalábbis ami az autókat illeti.


Mert azok, akik az ország kormányát markolják, azok máig ugyanazok.

És amíg ebben nem lesz változás, addig nem lesz itt semmi más.

Szólj hozzá!

Címkék: előszó

A bejegyzés trackback címe:

https://ugyanazok.blog.hu/api/trackback/id/tr291604256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása